mandag 4. mars 2013

Aksel, Tone og Burmeister i Elden.

Jeg skal ikke påberope meg noen som helst interesse for bruddet mellom Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge, men hvis du har levd i Norge de siste ukene har det vært umulig å unngå å få det med seg.

I stor grad på grunn av "aviser" som Verdens Gang, som jeg følte hadde saker relatert til dette bruddet på forsiden i flere dager. Drit i krig og sult og elendig - Tone flyttet jo ut for 10 dager siden!! Det toppet seg da andre "kjendiser" gikk ut (selvsagt i VG), og fortalte hvordan Tone skulle sørge. Spis sjokolade og gråt, tror jeg overskriften var. Herre min hatt, så dumt!

Jeg har flere ganger påpekt hvor til helvete på første klasse det har gått med norske aviser, som på ganske få år går Se og Hør en høy gang med tanke på sladder. Den kulørte presse hadde lenge et slags monopol på sladder og lettebent underholdning, men nå virker det som om noen har sluppet barnebarnet sitt løs på VG med det aller største fargeskrinet. Og Dagbladet, dere er ikke hakket bedre!

Det er for så vidt greit med sladderblader, men en avis som ikke lenger er en avis bør ikke pretendere å være en avis (gammelt jungelord). Kanskje på tide med et nytt begrep? Slavis?

Deretter kom denne bloggen til Christian Burmeister, og da var helvete løs! O, hildrande du så løst det var! Denne unge motebloggeren navnga altså diverse kjendiser som Tone angivelig har blitt "poket" av, og sier vel med ikke så mange ord at hun har brukt sitt utseende til å skaffe seg en kjendisstatus.

Og dermed ble de så sinte, alle sammen! Hvis ingen hadde fått med seg dette blogginnlegget før, så sørget i alle fall kjendisadvokat John Christian Elden for at "hele" Norge nå fikk det med seg! Med Tone, Lene og Aksel på ryggen skulle han saksøke Burmeister herfra til evigheten! Og hvis folk ikke hadde lest blogginnlegget kunne de trykke her. Omtrent.

Burmeister på sin side, blåste seg opp og sa "bring it on!", og der står de vel ennå og måler peniser.

Man kan diskutere både validiteten og reliabiliteten i blogginnlegget til Christian Burmeister. Var det lurt å legge ut et sånt innlegg? Neppe. Ikke er det særlig moralsk riktig heller.

Men er det forbudt? Er det ærekrenkelse? Har denne bloggen til Burmeister så stor injurierende kraft? Hva hvis det nå viser seg å stemme, det han har skrevet?

Hvor langt strekker ytringsfriheten seg? Tone er en superoffentlig person, med egen realityserie og egen blogg. Bør hun da forvente og akseptere at slike ting kommer på trykk?

Trenger verden å vite det?

Og hadde dette kanskje gått rimelig fort over av seg selv uten John Christian Elden....? Edit: Håkon Schrøder sier i Nettavisen i dag at Elden har forverret og forsterket saken for Tone.

Uansett: #firstworldproblems

PS! De som driver Tone sin fanside på Facebook bør sjekke innlegg og kommentarer der fra fredag.... Jeg bare sier det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Anonyme innlegg blir slettet.