lørdag 9. januar 2010

Grand Prix atter en gang

I går var det atter en gang tid for delfinaler i MGP. Akkurat når vi er ferdige med Rybak, så er vi der igjen. Like uunngåelig som nordmenns (og kvinns) mangel på kjøreevne på vinterføre.

Men:

 • Lene Alexandra er en kjedelig artist. Synger greit, men fy faen for en drittsang. Etter showet ville hun ikke snakke med pressen. Enten er hun en grinunge, eller så er hun et PR-geni. Alle avisene skriver jo om henne, selv om hun røk rett ut. 
 • Maria Haukaas Storeng synger kjempebra, men sangen hennes var rimelig kjedelig. Den mangler liksom noe - et slags høydepunkt -, men hun tar det igjen på sceneerfaring og utstråling. Personlig synes jeg hun burde ventet noen år før hun ble med igjen, men ingen hører vel på meg :) Tror nok ikke sangen har noen som helst sjanse i en internasjonal finale.
 • Bjørn Muri sin sang likte jeg. Yes Man hadde et strålende refreng! Jeg tror den kunne kommet meget lenger med en bedre sanger. Muri mangler utstråling på scenen, og han synger ikke mer enn ok. Han så rett og slett litt redd ut.
 • Gatur Ormåsen....... skrekk og gru! Tittelen: Synk eller svøm. Sink or swim er jo et kjent uttrykk på engelsk, men å oversette det direkte til norsk passet bare ikke. Nei, jeg innser at jeg ikke liker Gaute Ormåsens musikk. Ikke i det hele tatt. Sangen var helt utrolig lite minneverdig.
 • Keep of Kalessin var ok, synes jeg. Det var ikke det mørkeste av metall, og refrenget var ganske catchy. Mange sier at dette bare var "bråk", men man må jo rett og slett vite litt om sjangertrekkene til denne musikktypen før man uttaler seg. Jeg synes det er kult at de gikk videre, men de absolutt ikke vinnersjanser i en finale.
 • De to andre sangene var bare zzzzzzzz...... Elisabeth Carew? Nei takk. Synger ok, men sangen var ikke noe å satse på. Og han der Johnny Hide.....hvorfor har man med artister som ikke takler presset, og synger surt og ser redde ut?
Det er for mange dårlige sanger i MGP. Før var det liksom "greien". Sangene skulle være litt harry, og man skulle trekke på smilebåndet. Og det var greit. Nå er det in å være med, og det er stort sett etablerte artister og tidligere Idol-deltakere som er med. Da må sangene være bedre. Kvalitetskravene må være strengere - man ikke få lov til å være med BARE fordi man heter Mira Craig.

Men se på, ja det må man! Og prøve å få billetter til finalen må man også!

2 kommentarer:

 1. Jeg synes du kunne fått være med, og så kunne jeg ha fått være vaskedame på scenen.

  "ha fått være" - interessant ordkombinasjon.

  SvarSlett
 2. Jeg tenker at det hadde vært en uslåelig kombo! Neste år!

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.