tirsdag 26. oktober 2010

Biltannlegen

Bilverksteder er litt som tannlegen, tenker jeg. De åpner panseret, og vips - så er du 1000 kr fattigere!

Den siste tiden har jeg hatt et vindusviskerproblem. Problemet har vært at vv'ene ikke har villet samarbeide. Sikker bare for å være ekkel/ekle.

Iallfall.

Når man bor i Vestlandets vakreste by, er det å ha en bil uten fungerende vv'er på linje med å gå med one piece på butikken. Man gjør det liksom bare ikke.

Og siden alt det fæle alltid bare skjer med meg (Murphy's law), sluttet mine vv'er å virke akkurat den samme dagen som snøen og isen kom til Bergen. Ergo, alle verksteder er fullt opptatte med å skifte dekk for nervøse bergenserbilister som hvert år tror at snøen ikke kommer før til jul.

Problem for Lund. Jeg KAN skifte mine egne dekk, men har ikke kompetanse til å skifte pussestag på vv'ene mine.

For da hadde jeg så visst gjort det selv.

Greit. Løsningen ble å kontakte mange verksteder, og alle ga meg samme svaret. "Vi har ikke tid akkurat nå, men vi kan ta det i slutten av november."

Funker dårlig, tenker jeg. Svært dårlig. Etter turene til jobb, i regn, uten vv'er, oppdaget jeg at dette ikke var helt heldig. Jeg stoppet i annenhver busslomme og manueltvisket rutene mine, men det blir i det lange løp litt stress.

 Deretter la jeg inn oppdraget på mittoppdrag.no, der verkstedene skal legge inn svar slik at jeg kan velge det beste tilbudet.

Det eneste svaret jeg fikk var dette:

ME 1200,-KR. I LUMME KAN JEG HJELPE DEK,JEG ER TYSK,
HETER ARNOLD,TEL.:********


Ja, nei....kanskje ikke, Arnold. Lumme eller ei. 

Etter mye om og men, fikk jeg da endelig time hos Bilakutten på Koksted. Bilakutten. Det høres omtrent like skremmende ut som det viste seg å være.

De åpnet panseret, og fant ut hva de skulle gjøre og at de ikke kunne gjøre det på en stund fordi det tok litt tid å bestille deler.

954 kr måtte jeg betale for de bevingete ord.

Javel. Tusen kroner fattigere, og fremdeles uten fungerende vv'er. Jeg begynte å tenke at dette var nok et ledd i konspirasjonsopplegget som foregår mot meg.

Jeg avtalte deretter med et verksted på Stord, og de kunne fikse dette allerede dagen etter. Flotte greier! Stordabuer er flotte folk, så jeg var en lykkelig herremann da jeg la på røret (selv om jeg egentlig ikke gjorde den fysiske akten å legge på et rør).Deretter satte jeg meg inn i bilen for å kjøre hjem fra Bilakutten. Etter å ha kjørt i 10 minutter, satte jeg av gammel vane på vv'ene for å vaske ruten.

Og da virket de!

Det er et førjulsmirakel, men ikke på langt nær nok til å frelse en innbitt ateist som meg.

7 kommentarer:

 1. Å be, er å begjære noe med hjertet! Du har tydeligvis fått deg en leksjon i bønn ;-) Og nå har du lært at det funker! ;-) Stau pau!

  SvarSlett
 2. Kynikeren meg tror jo egentlig at det ikke var en del som manglet, og de bare ville snyte meg for penger....

  SvarSlett
 3. Jeg liker førjulsmirakler, selv om oktobermirakler kanskje er litt tidlig for å bli kalt akkurat dette? På den annen side så fant jeg ut her en dag at pepperkakene og julebrusen ramlet inn i butikkene 85 dager før julaften. Nå er det bare 59 dager igjen. Så kanskje det er på sin plass?

  SvarSlett
 4. Ja, oktober er jo før jul, ergo førjul.

  SvarSlett
 5. Jaja, men hadde du sagt det samme om det var september? Det er OGSÅ før jul?

  SvarSlett
 6. Selvsagt. De 6 første månedene av året er ETTER jul, resten er FØR jul. Logisk som bare jul(ing)!

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.