fredag 1. oktober 2010

Posehelvetet!

Jeg legger stadig merke til at et stort flertall av mennesker i langt framskreden alder ikke har et godt forhold til bæreposer.


Eller, de har et godt forhold til de bæreposene de allerede er venner med, men det kan virke som om det ikke er plass til flere venner i kretsen. For jeg nekter å tro at grunnen til at mennesker i langt framskreden alder ikke vil kjøpe bæreposer i butikken har noe med prisen på disse å gjøre?

En bærepose koster vel ca 0,70 kr, eller 70 øre. Hvis "mennesker i langt framskreden alder" kjøper en pose hver dag hele livet er det godt mulig at konkursen kan luktes i det ikke alt for fjerne.Dette forutsetter selvsagt at bæreposene alltid har kostet 0,70 kr, og at man kjøper 365 stykker i året. For ikke å glemme den ekstra posen man må kjøpe hvert skuddår. Kanskje det er den som er strået som brekken kamelens rygg?

Så 365 x 0,70 = 255,50.

255,50 x 80= 20440.

Hvis man altså lever til man blir 80, og kjøper en bærepose hver dag hele livet, bruker man 20440 kr, sett at prisen på posene aldri endres. Ja. pluss skuddårsposene da!

Jeg vet ikke helt om jeg kjøper dette som argument for å ta hjemmeposene med på butikken.

Men den eldre garde har funnet det som de sikkert ser på som lurer måter å skaffe seg gratisposer på! Dette var meget lettere før da de ansatte i butikkene ikke spurte om man skulle ha poser. Da var poser et hett samtaleemne rundt omkring i de eldres hjem, tenker jeg. Kanskje de hadde hemmelige poseklubber og posemøter, der de planla neste poselureri?

Nå er det litt verre, for nå spør kassadamene og -mennene hele tiden "Vil du ha en pose?". Da surner de eldre, kan du tro! Det er jo ikke mulig å lure til seg flere poser når man blir spurt om man vil ha poser! Man kan jo ikke lyge - man har jo tross alt bygget landet!

Men plutselig har de funnet en løsning på det også. For man kan jo si at man ikke trenger pose, fordi man har en egen med seg, for deretter å "oppdage" at man likevel har "glemt" posen hjemme. Da får man en pose av den snille damene i kassen - helt gratis! Et smutthul!

Men jeg tror jeg egentlig har skjønt hvorfor de eldre grabber til seg gratisposer.

Det er jo selvsagt fordi vi hvert eneste år har storstreik i dagligvarebutikkene! Tenk hvis butikkene blir stengt i noen uker? Tenk hvis posemakerne streiker? Hvordan skal vi da få tak i poser? Hva skal vi bære hjem marsipanlokkene i da?

Det er da de eldre kommer på banen!

Det er da det popper opp bærepose-boder over det ganske land. Bæreposer selges til blodpris, og de eldre får endelig sin revansj på samfunnet! Pengene strømmer inn, og akkurat den kvelden er de gamle opp minst til kl 22! Det er fest!

For det finnes ikke noe viktigere her i verden enn å spare de 70 ørene..........

Neste blogginnlegg: Vil du ha kvittering?....og ja, mye av livet mitt foregår i butikken :)


7 kommentarer:

 1. Eg skulle like å sjå ditt husholdningsbudsjett. Sia du lev på butikken, liksom...

  SvarSlett
 2. Det er bare MYE av livet mitt som foregår der. Jeg har ennå ikke flyttet inn, men vurderer det herved. Pakker meg inn i poser....

  SvarSlett
 3. Hva med alle som ikke hører etter hva den søte snille kassedamen sier? Hva folk tenker på når de svarer nei takk når kassadamen sier ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Og den søte snille kassedamen er selvfølgelig Lill ;-)

  SvarSlett
 5. Har jeg sagt at du er favoritten min?

  SvarSlett
 6. Nhå, det passer jo bra siden du også er min favoritt!

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.