søndag 24. april 2011

Lamme påskelår

Dette tror jeg blir mitt første matinnlegg?

I dag steker jeg lammelår, og denne gangen skal jeg prøve langsteking. Jeg så nemlig en dansk kokk på NRK nett-tv som langtidsstekte et slikt lår. Jeg har hørt om det før. Langtidssteking. Mange har snakket om dette fenomenet som visstnok skal gjøre maten så god og mør og perfekt og alt.

Nå prøver jeg det. 10 timers steketid, 100 grader.Jeg var litt sen med å legge det til steking, så jeg tror jeg må øke temperaturen litt, og kanskje satse på 7 timer i stedet for 10. Lammelår rundt midnatt er ikke helt greien for meg, merker jeg. 

Jeg har altså da lagt dette lamme låret i en langpanne, og fylt den med sjalottløk, hvitløk, vanlig løk, rødløk, persillerot, gulrot, timian.....You name it! Jeg har krydret og kjørt i vei med både det ene og andre! Jeg har snittet litt i lammelåret, og alt ser direkte bra ut! Deretter heller man over noe væske, og dekker hele driten med folie. Greien er da at alle smakene trekker inn i lammelåret (som også er grunnen til at man skulle snitte det).

Snitte.....bra ord!

Kokken i programmet helte over øl og eplemost, men der går grensen for meg. Det høres ikke godt ut, så jeg droppet det. Det ER sikkert godt, men jeg var ikke helt der at jeg ville prøve det akkurat i dag.

Men, iallfall:

Nå er beistet kommet i ovnen, og det lukter himmelsk i hele leiligheten - som seg hør og bør i påsken.


Påske ER en fin ting, til og med for oss som ikke tror :)

5 kommentarer:

 1. Mmmmm... Dette hørtes bra ut, Chris! Alt utenom den siste setningen.... Hehe... Du som synger så vakre tekster har nok et snev av tro i deg, ja! ;-) Var det "Måne og sol" neste uke og????? Jeg gleder meg til en "halv" uke med deg og Marit (og litt småunger også da....) Snakkes!

  SvarSlett
 2. Ja, det ble bra, men 10 timer var å ta vel hardt i! Etter 4,5 timer hadde låret fått den rett temperaturen, så da var det bare å ta det ut.

  Elisabeth, you've had your moment! Nå må du vente til jul igjen før flere slike sanger gaules ut av disse barna :)

  SvarSlett
 3. Flink Chris! Neste gang MÅ du prøve øl og eplecider. Jeg har spist flere kjøttretter dampet i øl. Det smaker ikke øl, men blir bare enda saftigere. *sikle*

  SvarSlett
 4. Ja, Fire kaffe, det ER sikkert godt. Det bare høres ikke sånn ut. Men neste gang......

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.