fredag 15. april 2011

Off you go!

Jeg har slettet folk. Fra mitt digitale liv. For meg er det ganske alvorlig, siden livet mitt ER svært digitalt.

Men jeg orker ikke lenger å være vitne til folks mangel på sosiale antenner og/eller akademisk intelligens.

Jeg snakker selvsagt om tåpelige Facebook-statuser!

Den siste uken har noen venner og jeg brukt tiden til å spamme Facebook med lystennings- og kopieringsstatuser.:Og så videre... Jeg må også understreke at det i denne lille aksjonen er viktig å trykke "Liker" på sine egne statusoppdateringer og kommentarer. Bare for å understreke idiotien, kan du si.

De fleste av de jeg har på min venneliste har skjønt "greien". Det at man faktisk gjør narr av mennesker som seriøst driver med lignende statusoppdateringer har mine mer oppegående venner som sagt skjønt. Heldigvis, ellers måtte jeg jo slettet alle sammen...

Men hva med dem som faktisk skriver slike oppdateringer? Med hjerter og noter og alt mulig dill på? "Kopier dette hvis du har verdens beste lillesøster", og sånn? De som tror at de er med på å bekjempe fedmeproblemer ved å sitte hjemme og tenne lys?

Ja, nei. Det er nok. For lengst.

Jeg er ferdig med sånne, merker jeg. Først skjulte jeg dem bare fra newsfeeden, men nå sletter jeg dem. Off you go!

Egentlig alle som skriver som idioter OVER LANG TID. Det må understrekes! Jeg tåler da en idiotisk status eller 5, men når det er hver dag er grensen nådd, overskredet og tilbakelagt. Hvis statusene er innholdsmessig infantile og samtidig har skrivefeil, orddelingsfeil eller grammatiske feil gidder jeg ikke vurdere det en gang. Da er den personen ute.

Jenn, for eksempel. UTE!Jeg sliter litt med folk som har sine egne unger eller hunder som profilbilde også. Det er sikkert mulig du har verdens fineste unger eller hund (og da håper jeg du har kopiert og tent lys), men hvis jeg er venn med DEG, så vil jeg gjerne se DEG på profilbildet. Så kan du heller lage et album som heter "Verdens fineste unger", eller noe i den mollen. Profilbildet på DIN profil skal være av deg.

Så har man dem som skriver om alle sykdommene sine, og om hvor fælt de har det fordi et eller annet er skjedd. "Vondt i ryggen i dag igjen", "Er ikke blitt vant med å sove alene", osv. Aaaargh!!!!

Jeg merker at jeg fremdeles savner den knappen som heter "TMI", altså "too much information". Jeg har skrevet om det i et annet innlegg, men Facebook har ennå ikke kommet på banen med noe sånt. (Merkelig i grunnen, siden jeg har nå har skrevet det på internettet... Jaja!)

Iallfall, før i tiden var det nesten om å gjøre å ha flest mulig "venner" på Facebook. Sikkert kjekt ennå, men jeg vil ikke det mer.

So off you go!

3 kommentarer:

 1. Du er den tøffeste jeg vet om. <3 Jeg skal selvfølgelig tenne et lys for deg.

  Jeg hadde ikke turd. Eller jo, hvis det var noen som jeg overhodet ikke kjente og som jeg ikke kunne treffe på i hverdagen. Foreløpig holder jeg meg til å stenge dem fra newsfeeden. Eller vent litt...jeg har en Sue som jeg er i slekt med. Henne kan jeg slette. *oppgraderer til litt tøff*

  SvarSlett
 2. 4 kaffe sendte meg hit og hun har helt rett, jeg likte dette innlegget. Jeg likte det faktisk så godt at jeg tenner et lys (og sola) mens jeg smilende konstaterer at jeg har tilintetgjort de aller fleste av spam`erne på min facebook. Nå, derimot, skal jeg ta meg en kaffekopp mens jeg isteden koser meg med resten av tankene dine :)

  SvarSlett
 3. Du, det var hyggelig af Fire kaffe, synes jeg. Og så bra at du liker innlegget, som er en smule spissformulert til tider :) Velkommen, og kos deg med mine meninger og tanker!

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.