onsdag 18. april 2012

Gamle og gode?

Et eller annet sted, i et eller annet dyrt, flott hus, tror jeg de som har designet de to styggeste klesplaggene i manns minne sitter og godter seg. Jeg tror at disse plaggene (der et av dem kanskje ikke er et plaa) ble laget for å se hvor mye makt klesbransjen har, og hvor store idioter konsumentene er.

For kom ikke her og fortell meg at crocs på noen som helst måte er noe som helst fint! Det er det "schtøggeste" skotøyet som noengang har eksistert - og det sier ganske mye. Det ser ut som noe en barneskoleelev har laget på formingen. Og plutselig skulle hele verden gå med disse. Og det er ikke fordi det er fint. Kanskje de er behagelige, ikke vet jeg. Jeg har aldri prøvd crocs, og føler ikke det helt store behovet. Dessuten tenker jeg at det finnes skotøy som er behagelige OG ser bra ut.

De som lager crocs skal ha all mulig ære for at de har klart det kunststykket det er å prakke på en hel verden disse tingene. De skryter av at crocs er fantastiske å gå med, det er en drøm å ha dem på føttene. Samtidig utelater de å si at det er det styggeste skotøyet som finnes. Litt sånn uteliggerpreg på dem, synes jeg. "Hvis du tar på deg et par crocs, vil du aldri ha lyst til å ta dem av igjen." Ja, helt til du ser ned da.

Jeg synes det er greit at unger går med dem. De kan jo ikke noe for at mor og far kjøper disse vederstyggelighetene til dem. Men voksne mennesker som går med crocs på butikken? Sånne mennesker er det noe i veien med. Det er jeg helt sikker på.

Så var det en periode folk drevet og pyntet crocsene sine med diverse småpynt. Blomster, blant annet. Noe som selvsagt gjorde dem enda styggere.

Jeg har også til gode å se noen gå bortimot normalt med crocs på beina. "Croc-walk" er ikke særlig pent, skjønner du. Denne måte å gå på er spesielt utbredt blant barn.

Designerne ler hele veien til banken.


Det andre plagget som et eller annet geni har funnet opp er one piece. Også kjent som kosedress, noe jeg synes er ganske beskrivende for hvordan man bør bruke den. Til kos. Til og med da bør du ha lyset av, så folk slipper å se på det sørgelige legemet ditt i verdens styggeste plagg.

For hva i alle verden ER det der for noe? En jævla kosedress? Som kommer i ett stykke? Med glidelås? Er det noe i veien med dere?

Jeg klarer ikke å respektere folk som kjøper seg en sånn, spesielt ikke siden jeg ser hvor mye de faktisk koster. Prisen er omvendt proporsjonal med styggheten. Og igjen: Folk kjøper det ikke fordi det ser fantastisk ut, men fordi at det liksom er noe "alle" skal ha. Hva skjer egentlig med det å kunne ha egne meninger?

Setter man sammen one piece og crocs (og kanskje flat cap, ikke la meg BEGYNNE på flat cap) så har man en idiot.

I dag så jeg en person med one piece og ransel. På butikken. Hun så ut som om hun burde legges inn. Foreldre bør sette foten ned. Ikke kjøp stygge klær til barna deres. Let them keep their dignity.


Siste post på dagens program:

Når mister gamle mennesker evnen til å telle? På butikken i dag (butikken der alt skjer) så jeg det igjen: Eldre mann skal betale. Eldre mann tømmer portemoneen sin ut på varebåndet. Eldre mann ber han som sitter i kassen om å telle. Eldre mann står og venter til kassemannen har telt. Eldre mann spør om det var nok.

Kan ikke eldre mann telle selv fordi han er blitt eldre? Skjer det ved en spesiell alder?

Nei, jeg tenker at eldre mann (og mange andre eldre individer) er lat. Eldre mann gadd ikke telle de der myntene selv, og tenkte at dettte var en lettvint løsning. Dessuten vet eldre mann at pengene skal puttes opp i den mynttelleren som han hadde hengt stokken sin på. Men eldre mann gadd ikke. Eldre mann er sur og bortskjemt. Da blir yngre mann litt irritert, og tenker at eldre mann ikke skulle hatt mynter.

Jeg vil egentlig innføre det som en regel. Den dagen du ber kassemannen telle opp myntene dine, får du ikke ha mynter lenger. Den opprinnelige grunnen til at du har to hundre kroner i mynter kan vi ta en annen dag.

Men altså: Den dagen det skjer MÅ du gå over til å kun bruke kort. Hvis du ikke klarer å betale med kort fordi du ikke vet hvilken vei chipen skal være, eller du har glemt koden din, ja da er du ferdig. Takk for nå, og god natt.

Jeg kjøper iallfall ikke det at eldre mennesker ikke klarer å se forskjell på myntene. Og HVIS så er tilfelle, hvorfor skal de på død og liv betale med dem da?
9 kommentarer:

 1. Grumpy! Er du en snurper eller?

  SvarSlett
 2. Haha! Jeg er veldig blid som person, vet du. Får alt ut her :) Det skal sies at dette ikke plager meg veldig i hverdagen..

  SvarSlett
 3. Ære vere dei som faktisk har myntmaskin. Då er det jo berre å putte alle pengane oppi, også kan den ta seg av å pøse ut med det som er for mykje.

  Det er faktisk endå meir irriterande med barn som tømmer ut sparebøssa si på disken på leikebutikken, helst med kronestykker som hovudmynt (og femtiøring som ein god nummer to - gler meg til 1.mai!), og har foreldre som absolutt må telje gjennom dei sjølv. Ein gong måtte eg gi tre beskjedar om at eg kunne telje slik at det skulle gå fortare, utan hell. Hei kø.

  For ikkje å snakke om at ein kan stå i kø i fire minutt UTAN Å FINNE FRAM LOMMEBOKA SI.

  Hadde eg ikkje hatt bloggen min, så hadde eg kanskje drept nokon på jobb ein dag.

  SvarSlett
 4. Crocs er i følge Aftenbladet ikke bare stygge men også farlige!

  "Ved Førde sentralsjukehus er det allerede nedlagt crocsforbud etter at et apparat på nyfødtavdelingen sluttet å virke etter berøring av en ansatt som var skodd med plastskoene.

  Ledelsen ved Stavanger universitetssjukehus har derfor besluttet å vurdere crocsens fremtid som skotøy for leger og pleiere på jobb også i oljebyen, skriver aftenbladet.no."

  SvarSlett
 5. Enig, Isabel. Man må få dette ut et sted. Jeg tror egentlig jeg bare irriterer meg over at folk er litt lite effektive. Samme med busspenger. Man kan finne dem frem før man står foran sjåføren.

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 7. Crocks er fine som innesko hjemme, og som barneskolelærer har jeg også i en periode brukt dem på jobben. Men som erstatning for vanlige sko ute og på butikken? Nei takk!!!

  Onepiece er jeg også VELDIG skeptisk til, både på barn og voksne! Hva folk bruker hjemme når de skal slappe av, bryr jeg meg lite med, men å sende barna på skolen med det? Ellers takk! Og voksne på butikken? Usj, hva tenker de på??? Barna her har heldigvis ikke mast så mye om å få, men hu mor har vært VELDIG tydelig når det var skjedd!

  Myntene har jeg aldri tenkt på. Har nok aldri støtt på disse eldre mennene her...

  SvarSlett
 8. Glemte å si at det er én eneste positiv ting med onepiece, og det er at vi slipper alle disse nakne ungpikemagene. Men de kan lett dekkes med andre klær i stedet!

  SvarSlett
 9. Nakne ungpikemager er det minste problemet! De samme ungpikene har jo en tendens til å glemme å ta på seg bukser for tiden. Har du sett det?

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.