onsdag 31. juli 2013

Hoteller, sommeren 2013

Berlin:

Hampton by Hilton:

Rom 702, dobbeltrom med balkong. Fantastisk balkong! Vi hadde balkong som gikk rundt bygget, med to balkongdører. Balkongen hadde bord og to stoler. Utsiken var helt ok. Toget gikk rett ved siden av hotellet, så det var ikke rolig å sitte på balkongen....Rommet var fint, og rimelig stort. Ikke badekar, men stor dusj. Sengene var helt ok, men litt harde. Air conditionen var meget bra.
Parkering kostet 17 euro per natt.Ellers var været i Berlin meget bra denne gangen:


Praha:

Art hotel Prague:

Rom 501, junior suite med balkong. Hotellet ligger utenfor sentrum. Ca 20 minutter å gå inn til byen, gjennom en fin park. Hotellet ligger rett ved Generali Arena, som er fotballklubben Sparta sin hjemmearena. Rom 501 har terrasse med tidenes styggeste utsikt. Rett ut i en bakgård, og med innsyn til omtrent alle leilighetene som ligger rundt. Et vindu på motsatt side av terrassen hadde grei utsikt (se bilde). Rommet var stort og fint, og hadde egen kjøkkenkrok. De bygger noe rett utenfor, så det er litt bråkete. Air conditionen var meget bra her også. Sengene var litt for mye sprett i. Stor tv! Hyggelige folk i resepsjonen, men han som var der mest virket ikke så veldig kjent i området. Vi gikk til Praha Zoo, som ligger ca 3,5 km unna. Ikke visste vi hvor det var, og ikke visste vi hvor vi skullle gå. Men fant fram, det gjorde vi! Note to self: De uttaler t-en i butikknavnet Tesco som en d. Desco.
Parkering kostet 10 euro per natt.Været i Praha var også svært overkommelig:

Kraków:

Qubus hotel Kraków:

Rom 435, junior suite med balkong. Hoteller ligger også denne gangen litt utenfor sentrum, og det tar ca 20 minutter å gå inn til den store markedsplassen midt i byen.  Rommet var fint, med en liten balkong med utsikt mot elven. Dette måtte man betale 10 euro ekstra for, per natt. Nåvel, man kunne i det minste skimte elven.... Air conditionen var sugete elendig, og sengen var ganske sprettete (forresten et vanlig ord i adjektivhistorier). Med vinduene åpne kunne man svært lett høre trafikken utenfor, både biler, tog og trikk. Kan ikke koble til pc med hdmi-kabel til tv. Tullete! Meget god mat i restauranten til latterlig overkommelige priser. Det er nesten pinlig å spise på en så fin restaurant, og betale 80 kroner for hovedretten.... Dette var det eneste stedet på turen at det regnet. Noe så vanvittig!
Parkeringen kostet 12 euro per natt.


Været var altså regnete, men det var også svært varmt:

Warszawa:

H15 Apartment Hotel:

Rom B002, superior junior suite med uteplass. Vel, dette hotellet var en overraskelse! Det ligger meget sentralt i forhold til den nye delen av W., men et godt stykke fra gamlebyen. Vi brukte ca 30 minutter å gå, men det er jo flatt og fint, så det gjør ikke noe. Rommet var fantastisk! Superior junior suite med ca tusen meter under taket. Stor stue med hjørnesofa og tv, kjøkkenkrok, bad med badekar + et soverom med et lite bad med dusj. Rommet hadde en liten kjøkkenkrok, og et lite spisebord. Herlige greier! Dessverre var også her air coniditonen Sucky McSuck. No effect! Superhyggelige folk i resepsjonen, og en undergrunnsparkering som virkelig var undergrunn. Langt pokker inn i fjellet måtte vi kjøre for å parkere! Husket å tipse bagasjegutten.
Parkering 40 zloty per natt.I W. var det også fint vær, skjønner du:Sopot:

Sofitel Grand hotel:

Rom 320, junior suite. Herre! Her snakker vi hotell! Luksus, 5 stjerner og alt som hører med slikt. Rommet var stort og lyst. To små balkonger med utsikt mot stranden og havet. Ja, og selvsagt privat strand. Myke senger, med egen putemeny der man kunne bestille nye puter. Stort bad med badekar og dusj, og en egen dusj litt lenger borte. Air condition helt ok. Stuepikene kom to ganger for dagen. Alle vi traff var superhyggelige, og hele hotellet oste av ærverdighet.
Parkering 60 zloty per natt.


Og gjett hva? I Sopot var det også fint vær:

Szczecin:

Radisson Sas Blu:

Rom 522, dobbeltrom. Helt greit hotell, helt greit rom (fra sånn ca 1985). God aircondition. Greit hotell for en overnatting, men ikke et sted man vil bo skal man være her lenger. Men hvorfor skal man være her lenger? Szczecin må da være verdens styggeste by? Hotellpersonalet er på ingen måte så hyggelige som i Sopot.
Parkeringen koster 55 zloty per natt.


Men én ting skal de ha: Det var søren meg fint vær her også! Men jeg tok bare bilde av utsikten fra hotellrommet:Så for å oppsummere:

Kunne droppet en av nettene i W. og heller hatt en natt til i Sopot. Bortsett fra det er man svært fornøyd med årets ferie. 

Forresten: Husk å kjøpe oblat før man kjører på motorveier i Tsjekkia. Oblatene kan kjøpes på grenseovergangen eller på bensinstasjoner. Hvis man ikke har et slikt oblat i vinduet, kan man risikere å bli stoppet av morske politimenn og politidamer, og ende opp med bot. 


Nå er jeg iallfall kommet hjem, og hvordan ble været her akkurat den dagen vi kom?


Ska´kje klage!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Anonyme innlegg blir slettet.