søndag 25. mars 2012

Nervesyk.

Jeg så "The hunger games" i dag.
 En film der barn dreper hverandre. Heftige greier!

Det som egentlig var mest heftig for meg var kamerabevegelsene. Og når vi snakker om bevegelser: Jeg kjenner at jeg må starte en bevegelse. En bevegelse for oss med sensitiv balansenerve. Kanskje til nød en gruppe på Facebook. Og noen "kopier dette hvis"-statuser, siden jeg ser at det hjelper mot det meste. Det er ikke lenge siden slike statuser var med på å få slutt på krig i verden. Eller, vent litt....

But aaaanyway.....

Jeg blir så grådig kvalm av slik kameraføring. Det er sånn at jeg må lukke øynene. Helt sløkket! Hvis jeg skal se en film med håndholdt kameraføring, må det skje på en liten skjerm. Type iPad. Eller aller helst iPhone. Da kan det til nød gå.

Men å se en slik film i KP1 her i Bergen er direkte vondt for mitt hode. Og jeg lurer litt på hva greien er? Både greien med at jeg blir kvalm av det, og selve greien med håndholdte kameraer. Er det fordi det blir mer realistisk at de bruker det? Jeg liker det uansett ikke. Å se en kampscene som blir filmet på den måten er jo bare rotete. Jeg vil ha overblikket, se hele scenen, men nå ser jeg bare glimt av noen kroppsdeler her og noen våpen der.

Og hvorfor blir jeg kvalm av det? Svimmel og kvalm. Det er jo provoserende nok i seg selv, tenker jeg. Jeg er jo en sånn som blir kvalm av å ta bussen i 4 minutter, og å ta båt kan jeg bare glemme. Fergen til Stord er et mareritt.

Og slik har det alltid vært med meg. Jeg vokser det ikke av meg, slik jeg kanskje hadde håpet. Dette betyr at jeg ikke kan ta noe som beveger seg - hvis jeg ikke kjører selv.

Det handler nok om kontroll.

Jeg er uansett kvalm ennå.

7 kommentarer:

 1. Med punktum i overskriften regner jeg med at det var en skikkelig grusom opplevelse.

  SvarSlett
 2. Ja, der ser du! Ødelagt for livet, er jeg!!

  SvarSlett
 3. Nåja. Du skal få en dag i morgen. Ren og ubrukt.

  SvarSlett
 4. Men hvordan var filmen? Eller, det av filmen som du så? Bøkene er jo kjempepopulære hos elevene.

  SvarSlett
 5. Men hvordan var filmen? Eller, det av filmen som du så? Bøkene er jo kjempepopulære hos elevene.

  SvarSlett
 6. åh, hva het den der håndholte filmen der björk spilte hovedrollen....? gikk ut og spøy halvveis, vet fortsatt ikke hvordan det endte.

  SvarSlett
 7. Du mener kanskje Dancer in the dark? Den funket for meg på liten dataskjerm.

  Lilla, filmen var bra, den. Men det tar litt vekk fra opplevelsen at jeg må lukke øynene så mye. Men DET er jo ikke filmen sin feil :)

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.