mandag 12. mars 2012

Ta deg en bolle, og hold kjeft!

I kveld leste jeg en artikkel som provoserte meg noe voldsomt. Det skjer ikke ofte - jeg er jo som kjent mer opptatt av å finne skrivefeil enn å faktisk lese det som står i avisene. Jeg mener, siden journalistene ikke tar seg tid til det......

Men denne artikkelen gjorde meg småhissig.

Overskriften er som følger:


Det handler om stakkars Anne (47) som stoppet for noen østeuropeiske tiggere som sto langs veien mellom Seim og Knarvik. Anne (47) sier at de ikke ville la henne kjøre videre før hun hadde gitt dem penger, og hun valgte da å gi disse tiggerne 200 kr. I løsepenger. Men, overraskende nok, ville de da ha mer penger. 400 kroner til mat måtte de ha, for minibankkortet deres var så veldig ødelagt.

Resultatet av min lesning av denne artikkelen var altså at jeg ble provosert. Provosert av Anne (47).

Idioten som faktisk velger å stoppe for disse tiggerne, for deretter å klage på at de er pågående? Klage over at de vil ha penger? Hvor dum kan man bli?

Hvis det står tiggere langs veien, Anne (47), kan du vedde medgiften din på at de vil ha penger. Ikke klag på noe så åpenbart i ettertid.

Anne (47) kunne løst dette på flere måter:

 1. Hun kunne latt være å stoppe. Alle normalt oppegående mennesker VET at man ikke stopper for tiggere langs veien.
 2. Hun kunne kjørt videre etter hun fant ut hva de ville. De er mennesker, du har bil. I nærkamp vinner bil over mennesker. Hver gang.
 3. Hun kunne latt være å stoppe.
 4. Hun kunne for faen meg latt være å gi dem penger, uansett hvor innpåslitne de var. Hun kunne faktisk bare sagt nei, og kjørt videre.
 5. Hun kunne latt være å stoppe.
 6. Hun kunne rullet opp vinduene, ringt politiet, og lagt seg i fosterstilling i baksetet.
 7. Hun kunne latt være å stoppe.
Overskriften bør endres. "Anne (47) lot seg villig lure av østeuropeiske tiggere og prøver nå å få sympati for det."

Anne (47) lot seg lure, og gikk deretter til avisen med saken.

"Kjempeintelellt!"

Og ja: Jeg har opplevd tiggere selv. Jeg har aldri gitt dem noe, men har ikke gått til avisen med det. Da jeg var i Slovakia for noen år siden var tiggerne enda mer pågående. Type dunket borti deg med koppen sin flere ganger. De fikk heller ingenting.

Sorry, Anne (47), her fikk du som fortjent.

2 kommentarer:

 1. Eller kanskje Anne bare ville hjelpe en stakkars med motorstopp? De hadde neppe satt opp varselskilt om at de var tiggere???

  (Nå er jo jeg, som deg, skeptisk til å stoppe for å hjelpe. Men jeg bor i Østfold, hvor alt "pakket" reker inn over grensa, og ikke på landsbygda i Lindås! Kanskje de tenker litt annerledes der?)

  SvarSlett
 2. Jeg har alltid vært skeptisk til tiggere uansett hvor jeg er og jeg er helt enig med deg. Sier jo seg selv at tiggere, tigger om pengene dine liksom.

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.