tirsdag 31. mai 2011

Skandale! Sjokk! Vantro!

Ja, såpass kraftige ord må man bruke i disse tider! Det er stor oppstandelse fordi vår alles kjære Carl Gustaf har esset på leggen. Igjen!

Denne gangen skal han visstnok ha hatt flere elskerinner, vært på strippeklubb og benyttet seg av horer. Men som kungen själv sier "Neeeej....Neeeeej.... Det tror jag inte..." (Og med det minner vi alle om at hvis man i flere generasjoner gifter fettere med kusiner, så går iq-en i dass)

Så tenkte jeg på en sak.

Er det ikke på tide med noen litt saftigere skandalere i disse kongehusene? En ussel strippklubbsexskandale er jo INGENTING i forhold til tidligere tider!

La oss ta et raskt blikk på noen av de mest ekstreme!

Safi av Persia:
Godgutten som tok livet av alle som var uenige med han. Tilbragte mesteparten av tiden med å drikke vin og røyke opium, noe han var avhengig av. Han hatet tobakk, så alle som røykte tobakk offentlig ble tatt livet av. Og måten han gjorde det på, var å helle flytende bly i munnen på dem.
Keiser Domitian av Roma.
En meget mistenksom mann, helt sikkert lang over grensen til paranoid. Hadde vært tungt medisinert i dag. Alle søylene i palasset hans var laget av hvit marmor, slik at de fungerte som speil. På den måten kunne Domitian se om noen kom snikende.  Han fant opp den herlige torturmetoden å brenne opp kjønnsorganene på sine ofre. Han var ikke spesielt glad i jøder, og hadde en forkjærlighet for å torturere fluer. Ja, FLUER. Han fanget dem, festet dem til en overflate med en nål, og dro ut vingene på dem. Han kunne begrave kvinner levende hvis han mente de levde umoralsk.
Carlos den andre av Spania
Deformert, med et stor hode og en enorm hake (selvsagt resultat av flere generasjoner med innavl). Han hadde så stor tunge at han ikke kunne snakke, og han kunne ikke bite sammen tennene. Siden familien hans ikke trodde han skulle leve lenge, ga de faen i å gi ham en utdannelse. Men konge ble han lell. Han giftet seg to ganger til tross for dette. Og i ingen av bryllupene klarte å han å fullbyrde akten. Han ble lam, fikk epilepsi, mistet alle tennene. Og fremdeles var han konge! Herlig!Maria Eleonora av Brandeburg
Mistet sin mann tidlig, og drev derette og åpnet kisten hans med jevne mellomrom fordi hun savnet han sånn. De tok også ut hjertet til kongen, og dette hjertet hang over sengen hennes. Nevnte jeg at kisten med liket av kongen sto på soverommet hennes? Ganske greit når hun skal drive med åpning i tide og utide. Ja, forresten... Hun var opprinnelig svensk.

I tillegg til disse, har man jo selvsagt Henrik som drev og hogget hode av sine koner. Viden kjent.

Jeg tror neppe Carl Gustav får plass i den store boken om kongelige skandaler, i grunnen. Selv om han er veldig glad i sex.

Nei, takke meg til kongene i gamle dager! Da var det action og moro for alle penga. Ikke en dag var lik, og man visste ikke om man levde eller var død når man kom hjem fra markedet!

Hurra!

3 kommentarer:

  1. Ja, perspektiv er viktig! ;)

    SvarSlett
  2. Og så må vi ikke glemme Caligula, Nero og Cleopatra...

    SvarSlett
  3. Sant nok, Heike. De var jo også rimelig spenstige.

    SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.