torsdag 5. mai 2011

Restaurantkonfrimasjon

Konfrimasjon, du liksom!

Jada. Her kommer enda et innlegg om folk som ikke kan skrive.

Jeg skal spise i morgen. Ja, det gjør jeg forsåvidt hver dag. Men i morgen er det litt mer spesielt enn den vanlige middagen fra ferskvaredisken. I morgen skal jeg spise i byen. På en restaurant i Bergen. Jeg har kjøpt rabattkupong på Groupon, og skal innta en 5-retters lunsj. Eller noe sånt.

Da jeg var innom nettsidene til den ovenfor nevnte restauranten, fant jeg flere skrivefeil enn i en dårlig stil på 4.trinn.

Håper de er flinkere til å lage mat enn de er til å skrive. Og det tror jeg i grunnen de er. Jeg synes likevel at det med å få noen til å lese korrektur på ting man skriver på et firma sine nettsider er svært lurt. Eller luddig.

Her følger noen eksempler på herlig forkvakling av det norske sprog:Den neste er fantastisk. Og svært gjennomført!På bildet under kan man teste sin egen språklige kompetanse, og se hvor mange feil man finner! Moro for liten og stor. (Og du kan trykke på bildet for å se en større versjon. Tenk det!)Hvis jeg med dette innlegget støter noen, ber jeg ydmykt om forlatelse.

God middag!

10 kommentarer:

 1. Deilig!

  Syns de fortjener takk jeg. Underholdningsverdien er jo stor. Dog avhengig av formidlere som deg selv for å få det ut til massene. :D

  Jeg er spent på oppdatering etter at maten er inntatt. :D

  SvarSlett
 2. Ja, livet hadde vært litt tommere uten orddelingsfeil og andre språklige abnormaliteter. Jeg skal huske å oppdatere etter matinntak, ja. God plan!

  SvarSlett
 3. Etter du var innom leste jeg innlegget mitt igjen...

  Har korrigert noen skrivefeil som jeg ikke fant ved første sveip. :S

  SvarSlett
 4. Ja, nå har det seg sånn at jeg ikke ALLTID henger meg opp i eventuelle skrivefeil, altså :) Reagerte ikke på noen i innlegget ditt, iallfall.

  SvarSlett
 5. Kan en være deltidspedant?

  SvarSlett
 6. Tja...... Mitt pedanteri er iallfall situasjonsbetinget.

  SvarSlett
 7. Eg kom ut av tellinga! Bra at det er fleire enn meg som heng seg opp i slike ting...

  SvarSlett
 8. Ja, Borghild! Vi er mange, og vi er sterke. Eller noe sånt... Jeg får mye pes for denne språklige pedantismen, så det er bra noen er på min side :)

  SvarSlett
 9. Det er sikkert noen utlendinger som eier stedet, så da får du kanskje unnskylde litt.

  SvarSlett
 10. Tja, jeg vet ikke, jeg. Hvis jeg skulle publisert noe som ikke var på mitt eget språk, hadde jeg helt klart konferert med noen innfødte før publisering fant sted.

  Men greit... Jeg skal unnskylde LITT :)

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.