søndag 23. desember 2012

Bibelidioter

Etter forrige ukes skolemassakre i Connecticut, har det vært litt rart å være lærer. Jeg underviser barn i omtrent samme alder, og det gjør inntrykk på meg å tenke på at de amerikanske barna ikke var større enn mine egne elever.

Det har vært mange nyhetssaker om dette, og mange diskusjoner om psykisk helsevern og de amerikanske våpenlovene. Disse diskusjonene må taes, og jeg synes det spesielt er bra at diskusjonene om mental helse blant barn og unge er tatt opp.

Men....

I dag leste jeg om Westboro baptist church. Jeg har lest om dem før, og de er en ekstrem religiøs gruppe ledet av Fred Phelps. De følger primitiv baptistiske og kalvinistiske prinsipper, og mener at nesten alle tragedier i verden er koblet til homofili, og spesielt vårt samfunns økende toleranse og aksept for homofilie og bifile kvinner og menn. De mener at Gud hater homofile mer enn noen annen gruppe "syndere", og at homofili burde kriminaliseres og gis dødsstraff. De har også vist sin støtte til Breivik for å ha straffet Norge for å ha gjort det lovlig for homofile å gifte seg. De uttrykte stor fornøyelse etter terrorangrepet i London i 2005, og uttrykte ønske om at flere hadd dødd. Og de erklærte at Storbritannia var sodomittenes øy, med Tony Blair som Antikrist.

Med andre ord: Sunne og kloke mennesker, som påberober seg retten til å dømme folk med en annen legning enn dem, med bibelen i hånden!

Hva har dette med skytingen å gjøre?

Jo. Medlemmene i denne kirken driver med "picketing", en slags demonstrering i forbindelse med forskjellige arrangementer. De driver også med dette når noen begraves.

Nå har de altså bestemt seg for å "picket" i forbindelse med disse uskyldige barnas begravelser. De rettferdiggjør dette med at skytingen er Gud sin straff, fordi staten Connecticut har legalisert homofilt ekteskap.

Jeg er ikke kristen, men jeg tror ikke dette representerer så veldig mange kristnes meninger. Jeg håper ikke det. Hvem har gitt disse menneskene retten til å dømme? Står det ikke i bibelen at det kun er Gud som kan drive med sånt?

Og kan noen svare meg på dette: Er det sånn at - hvis det nå finnes en Gud - menneskene i Westboro baptist church er sikret en plass i himmelen? Vil himmelen være full av slike? Så lenge de har tatt Jesus inn i hjertet sitt, så kan de ture på som de vil? Sitter de med englevinger og glorie ved Perleporten?

For da vil jeg ikke ditt, uansett.

Westboro baptist church - shame on you!


3 kommentarer:

 1. Lurer på om det er samme menigheten eg las for eit par år sidan som protesterte på at han Ronnie James Deo skulle begravast... Og som jubla over at det var 180 personar som døydde i eit flykrasj- dei trudde jo ikkje på same Guden... Og så var det bare som fortjent at unge vaksne ikkje fekk jobb- vår generasjon var så late at dette var fortjent.

  Anyway, så langt eg kjenner til dei kristne verdiane, er dei ikkje så veldig gode kristne (i mine auge iallefall)..

  Og at dei i heile tatt kan finne på å demonstrere i begravelser ...eg finn ikkje ord!

  Må sei at eg reagerer på at dei foreslår at lærarane skal bære våpen som løysning på skule massakrane. Det kan jo berre ikkje gå bra. Eg kan iallefall ikkje sjå for meg ein kvardag (ja, me jobbar i eit anna land, men prinsippet er vel det samme?) der eg går rundt med våpen blant ungar..

  SvarSlett
 2. Strengt tatt er dei vel ikkje kristne. Sjølv om dei sjølv plasserer seg i den kategorien, betyr det ikkje at dei faktisk ER det. Og du har heilt rett, VELDIG få som kallar seg kristne, vil finna på å støtta desse synspunkta. Det har rett og slett ingenting med kristendom å gjera. Eller nokon annan religion. Om det fins ein himmel og eit helvete, trur eg mange vil få seg ein overraskelse når dei står ved perleporten. Både over kven som slepp inn, og kven som ikkje slepp inn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg er helt enig. Kristendommen burde uansett ha mer fokus på nestekjærlighet og omsorg. Selvsagt skal man få lov til å være uenige, men man må begrunne sin uenighet på en konstruktiv måte. Dette blir bare veldig feil.

   Slett

Anonyme innlegg blir slettet.