lørdag 1. desember 2012

Julestemning?

I dag var det rett og slett 1.desember da jeg våknet. I grunnen var det 1.desember da jeg la meg også, men det er liksom ikke helt det samme.

I går hadde jeg flere sangoppdrag, og unnet meg selv en tur på by´n med gode venner etter utførte jobber.

Og i dag var det altså vinter og julemåned!

I tillegg var det snø, og her i huset er vi flere som liker akkurat det. Den brune hunden, som nå er 8 år og like energisk og blid, er kanskje den som liker snøen aller best av alle i hele verden. Nå har det seg sånn at han egentlig liker alt aller best av alle i hele verden  -  så også snøen.

Det første den lille brune gjorde da han kom ut var å stikke snuten så lang ned i snøen som den kunne komme. Det er blitt en liten tradisjon akkurat det å snutestikke snøen, og det mister ikke sin sjarme.Jeg er selvsagt også glad i snøen. Da kan jeg jo gå med varme jakker og luer og skjerf!


Jeg har i dag gjort en hel del av ingenting. Jeg synes alle burde unne seg slike ingentingdager, for det er svært godt for sjelen. Ja, hvis du er innehaver av en slik en, da.

Men ingentingdagen var jeg nok ganske alene om, for resten av Bergen var visst på lysfest på Festplassen. Dette er en årlig greie, og avsluttes alltid med et stort fyrverkeri. Jeg kan se fyrverkeriet fra vinduet mitt, så jeg føler at jeg har vært deltagende likevel :)
Litt utpå ettermiddagen fikk jeg et akutt behov for å pynte til jul. Det vil si, jeg har allerede pyntet til jul for lenge siden, men selve juletreet (takk, IKEA) har fått ligge i sekken sin enn så lenge. Men 1.desember er tross alt nesten julaften, så jeg bestemte meg for å "flekke fram" treet. Som selvsagt er av plast. Jeg er tross alt meget opptatt av gjenbruk.....

Treet er altså kjøpt på IKEA, og det er resten av pynten også. I år hadde jeg lyst å ha julekuler i bare én farge, men jeg gikk for sølvkuler og rødkuler. Hadde mest lyst på blåkuler, men på blåkuleområdet hadde ikke IKEA gjort jobben sin godt nok. Juletreet heter forresten "Fejka". Slå den, du!

Så jeg pyntet med det jeg hadde. Julelysene er også fra IKEA (takk!), og er formet som snøfnugg. Egentlig utelys, men akkurat det bestemte jeg meg for å gi en god beng i.Fejka-treet kom opp, og kulene ble plasserte på diverse grener. I bakgrunnen kan julebyen min sees, som slettes ikke er noe som helst harry. Den er faktisk så fin at jeg kunne tenke meg å bo i den. De som sier den er harry, er det selv!

I vinduet på kjøkkenet, har jeg hengt enda et juletre. Det lyser grønt. Noe voldsomt, faktisk. Men akkurat det får bare gå. Jeg liker det uansett.Heia, julemåneden! Jeg liker deg mer og mer!

9 kommentarer:

 1. Du og både du!!! Jeg må smile! Liker deg, Chris!

  SvarSlett
 2. Haha. Kan jeg bringe glede til noen, så gjør jeg det, vet du ;)

  SvarSlett
 3. Jeg gleder meg til jul! Jeg er enig med deg i julekrybbeharrygreien. De som sier det er det selv! Julekrybben er nemlig nydelig!

  SvarSlett
 4. Det er jo ikke en julekrybbe! Kjenner du meg, egentlig? Hadde det tatt seg ut at JEG hadde krybbe?

  SvarSlett
 5. Jeg blandet julekrybben i Birkeland inn i julebytanken og da bare ble det sånn. Jeg mener SELVSAGT julebyen! Det er jo der jeg skal flytte inn når jeg blir tynn nok?

  SvarSlett
 6. Har du ingen tro på meg, Lund??

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.