tirsdag 18. desember 2012

Disney er skadelig for alle barn

I Sverige har de valgt å klippe bort scener fra den tradisjonsrike tegnefilmen fra Disney som sendes på julaften. Argumentet er:

Det dreier seg om scene der en svart dukke besøker julenissen i hans verksted og en sekvens med en eldre mann med skjegg og grønn frakk som danser kosakkdans. Årsaken er at sekvensene spiller på stereotypiske oppfatninger av svarte og jøder.

I den forbindelse går jeg for en total sensur av Donald Duck og vennene hans, og her skal jeg forklarer hvorfor:

1. Unødvendig nakenhet:


Donald Duck og mange av de andre endene i Andeby går uten bukser. Dette er en seksualisering som jeg synes er krenkende. Dette kommer til å føre til mer nakenhet blant barn og unge, som igjen fører til flere seksualforbrytelser. Jeg reagerer også på at for eksempel Petter Smart er en av de få fjærkreene som faktisk går med bukser. Hvorfor får ikke han være naken? Er han mindre verdt fordi han er en gås? Dette er diskriminerende, og må boikottes.


2. Sosialt uakseptabel oppførsel

Dolly Duck fremstår i stor grad som en stor bitch. Hun er manipulerende, og utrolig overflatisk. Hun spiller sine to beilere - Donald og Anton - opp mot hverandre, og er en oppoturnistisk, følelseskald gulljeger. Hun bruker menn, er kun interessert i sladder og mote, og gjør bare ting som kan gjøre henne mer populær blant rikere ender.  I tillegg går også hun uten bukser.
3. Korte fengselsstraffer

Disney oppfordrer til lovbrudd, og viser at det å rane en pengebinge ikke får noen alvorlige konsekvenser. B-gjengen raner til stadighet bingen, men er sjelden i fengsel lenger enn til neste nummer av bladet. Skal våre barn vokse opp i den tro at fengselsstraffer kun varer fra tirsdag til tirsdag?


4. Ugrei oppheving av naturlover

Ingen av endene i Andeby kan fly. Hvorfor ikke? Skal generasjon etter generasjon vokse opp i den tro at fugler ikke kan fly? Og hvorfor har Mikke Mus en hund? Mus kan da ikke ha hunder!Nei, skjerp dere, Disney! Dette går rett og slett ikke an!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Anonyme innlegg blir slettet.