mandag 21. mai 2012

Nye lavmål i gateunderholdningen.


Først og fremst en liten disclaimer: Jeg har lang musikkutdannelse, men er veldig bevisst på å ikke være en musikksnobb. Eller, jeg kan være det i rette omgivelser. Hvis jeg skal høre på Bergen filharmoniske orkester føler jeg at jeg kan tillatte meg å være kritisk, mens når jeg underviser 2.trinn er jeg ikke fullt så kritisk. Du skjønner tegningen.

I Bergen, og helt sikkert i mange andre byer, har det i mange år nå dukket opp gatemusikanter fra...ahem....andre land. Noen av dem er svært musikkompetente, og selger cder som bare pokker. For noen år siden var årets danske grand prix-deltager gatemusikant her i Bergen, så det kan gå på opp og frem med mange av dem.

Forutsatt at de har et snev av talent.

I dag traff gatemusikanttradisjonen er absolutt lavmål for meg. Jeg skulle inn til sentrum for å hente min Macbook pro (som har vært til reparasjon i 29 dager! 29 dager!!!), og i Gågaten satt det en liten mann. Video følger. Beklager dårlig filming, men man er da dannet. Man filmer i det skjulte, og slenger drit etterpå :)

Seriøst? Det er sånne ting som gjør at jeg mister troen på menneskene. Dette, og crocs og one-piece. 
Denne lille mannen har altså tatt med seg et keyboard. På batteri. Deretter har han trykket på demo-knappen slik at keyboardet spiller en melodi. Og så faker han spilling oppå den melodien. 

OG SÅ FAKER HAN DET IKKE BRA ENGANG!!!! Han trykker jo i hytt og helvete? Og midt i sangen tørker han nesen sin....

Og DETTE forventer han å få penger for? Og det verste av alt: Han HADDE fått penger for det!

Det er greit. Neste lørdag skal jeg stille meg opp i sentrum, sette på en cd med Pavarotti, og mime en sang av Céline Dion.

Samme greien.

3 kommentarer:

 1. Alle bruker playback nå til dags, Chris... :)

  SvarSlett
 2. Jeg forstår din indignasjon.Hvor kommer forresten ordet indignasjon fra? Dignity? Da skulle man tro det handlet om mangel på verdighet. Men her er ikke mangelen på verdighet din. Den er den arme gatemusikanten sin. Stakkars. Han kommer ikke fra digniteten han.

  SvarSlett
 3. Kanskje vi kan skylde på alle talentshowene som florerer for tiden? Alle tror jo de har et musikalsk talent.....

  Jeg tror ikke han her var fra Digniteten, Lilla. Jeg tror han var fra...ahem....litt lenger øst...

  SvarSlett

Anonyme innlegg blir slettet.